cocuklar icin havuz guvenligi

Boğulma, çocukların kasıtsız ölümlerinin yaklaşık % 30’unu oluşturur.

Çocuklarda boğulma olaylarının yaklaşık %70’i ise başlarında bir ebeveyn olmadığı zaman gerçekleşir.

Ölümlü vakaların olmadığı boğulma vakalarında çocuklarda kalıcı beyin hasarları da oluşabilmektedir.

Bunun yanında suya yanlış atlamalar, çarpmalar veya ıslak zeminde kaymalar, yaralanmalı ve ölümlü kazaların diğer önemli nedenleridir.

Havuzlarda çocuklar için almanız gereken güvenlik önlemlerinin değerini bu bilgiler yeterince anlatır.

Havuz güvenlik önlemlerinin temel olanları şunlardır.

Elbette ilk ve en iyi koruma, havuzda çocuklarınızı hiç göz önünden ayırmamaktır.

Ek olarak, havuzunuza, 7/24 aktif çalışan bir havuz güvenlik kamerası ve havuz alarmı kurmak. Ve havuzun etrafını, dayanıklı havuz güvenlik bariyerleri ile kapatmak iyi birer koruma sağlar.

Kamera, alarm ve havuz bariyeri gibi güvenlik önlemlerinin, sadece hane halkı için değil, dışarıdan da havuza ulaşacak meraklı çocuklar için de güvenlik önlemleri olacağını unutmayın.

Havuz kamerası kurarken gece çekim yapabilme özelliğinin olması önemlidir. Havuz alarmı kuracaksanız havuz kapısı açıldığında veya suya biri girdiğinde devreye giren bir alarm türünü seçebilirsiniz.

Kızılötesi sensörler ile çalışan su altı havuz alarmları daha verimlidir. Hava hareketlerinden etkilenmez, boşa uyarı vermez.

Dezavantajı, aktif olduğunda zaten biri suyun içinde demektir. İstenmeyen bir durumu önlemek için az vaktiniz kalmış olabilir.

Çocuklar İçin Havuz Güvenliği

Diğer yararlı bir önlem ise havuz örtüleridir. Havuzların kışın susuz olarak tutulması tavsiye edilmez. Bu sebeple su dolu havuzu kullanmadığınız bu zamanlarda, havuz örtüsü kullanmanız en iyi güvenlik seçeneğidir. Bu sistem kurulum ve fiyat olarak çok uygundur.

Havuzda boğulma durumları içinde şu ekipmanları elinizin altında bulundurmanız hayati olacaktır.

Yüzme havuzları kadar, süs havuzları ve göletlerde çocuklar için tehlikeli su kaynaklarıdır. Ülkemizde çocuklar arasında park, bahçe veya mekanların süs havuzlarında serinleme alışkanlığı çok yaygındır.

Bu havuzları kullanırken de genellikle ebeveynler etrafta yoktur. Ve bir çocuk dizine kadar gelen bir suda dahi boğulabilir.
Üstelik bu havuzlar yüzmeye uygun yapılmış havuzlar değildir. İçlerindeki elektrik tesisatları yüzme havuzlarına göre daha fazladır. Ve hepsi yüzme havuzlarındaki gibi sağlam yalıtıma da sahip olmayabilir. Ya da meraklı çocuklar tarafından bir uyarı yapan olmadığı için kurcalanabilir.

Maalesef ülkemizde, çocukların süs havuzlarında yüzerken, elektrik çarpması sonucu gerçekleşen ölümlü vakaları, azımsanmayacak kadar çoktur.

Aileler, bu tür istenmeyen durumlarla karşılaşmamak için, çocuklarını, tek başlarına yüzmeye gitmemeleri konusunda çok kesin olarak uyarmaları gerekir.

Kazalara karşı en iyi yöntem bilinçlenmektir. Kazalar konusunda çocuklarınızı bilinçlendirmek ve acil bir durumda ne yapacağınız konusunda eğitim almak istenmeyen sonuçlardan kaçınmanın başlıca yoludur.

“Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Toysmar İşbu blog sayfası aracılığı ile sunulan tavsiyelere dayanarak alınan/alınacak yatırım kararlarının ve yapılan/yapılacak alım satım vb. işlemlerinden ve bu işlemlerin olası neticelerinden Toysmar. herhangi bir surette sorumlu değildir.”

Whatsapp İletişim Whatsapp İletişim